Användare endast som ansvarig och aviseringsmottagare

Ändrad den Sat, 08 Jul 2023 vid 01:09 PM

Du behöver vara administratör för att komma åt denna sida. Börja med att klicka på kugghjulet längst upp till höger och välj "Administration".

För att en användare ska dyka upp som val bland avtalsansvariga och aviseringsmottagare så behöver användaren ha behörighet till det aktuella kontot. En användare som kan logga in ges därmed också behörighet att komma åt kontot. Det kanske inte alltid är tanken så nedan följer ett exempel på hur man kan ge en användare kontobehörighet utan att hen kommer kunna komma åt och se några avtal eller kunna utföra några handlingar.

1. Skapa en kategoribehörighet på det aktuella kontot som inte har behörighet till några kategorier med avtal.
    Klicka på menyn "Konton" och sedan på namnet för det konto du vill skapa behörigheten. Längst ner till höger finns en panel med alla skapade kategoribehörigheter för det aktuella kontot. Klicka på "Skapa ny kategoribehörighet". Ange ett namn, t.ex "Ingen behörighet" och klicka på Spara.

2. Skapa en ny behörighetsroll som har minimalt med behörighet till ett konto.
    Klicka på menyn "Behörighetsroller" och knappen "+ Skapa roll" uppe till höger. Ange ett namn, t.ex "Läs mini" och låt valen vara standard bland listorna till höger. Klicka på Spara.

3. Klicka på menyn "Användare" och sedan på e-postadressen för användaren som ska läggas till kontot.

4. Längst ner till höger, klicka på knappen "Lägg till behörighet" under tabellen.

5. Välj kontot som användaren ska läggas till, välj kategoribehörigheten du skapade i steg 1 (Ingen behörighet) och rollen du skapade i steg 2 "Läs mini". Klicka på Spara.

Steg 1 och 2 behöver endast göras första gången. Dessa val kan sedan återanvändas för ytterligare användare som läggs upp.

Nu har användaren lagts till kontot med minimal behörighet. Användaren kommer kunna se motparter, men inga avtal, kategorier, dokument eller annan information. Däremot kommer användaren att finnas med i alla valbara listor med ansvarig och aviseringsmottagare när du som avtalsadministratör skapar nya avtal eller aviseringar.

Läs mer om behörigheter i allmänhet

Läs mer om kategoribehörighet

Läs mer om behörighetsroller