Skapa ny kategoribehörighet

Ändrad den Wed, 21 Jun 2023 vid 03:34 PM

Du behöver vara administratör för att komma åt denna sida. Börja med att klicka på kugghjulet längst upp till höger och välj "Administration".

För att skapa en ny kategoribehörighet går du till menyn "Konton" och klickar på namnet för det konto du vill skapa behörigheten. Längst ner till höger finns en panel med alla skapade kategoribehörigheter för det aktuella kontot. Klicka på "Skapa ny kategoribehörighet". Ange ett namn och eventuell beskrivning och klicka på Spara.

Nu behöver du koppla kategorier till behörigheten och vilken behörighet varje kategori ska ha. Visa detaljer för kategoribehörigheten. Klicka på "Lägg till kategori" i panelen till höger. Välj kategori och vilken behörighet som ska gälla. Det kommer bara vara valda kategorier som användaren kommer komma åt.

Upprepa ovan för alla kategorier som ska ingå i behörigheten. För att lägga till kategoribehörigheten på en användareklicka på menyn "Användare" och sedan på namnet för den aktuella användaren.

Klicka på "Lägg till behörighet" längst ner till höger alternativt klicka på penn-ikonen bredvid den befintliga kontobehörighet du vill redigera. Välj konto, behörighetsroll och din skapade kategoribehörighet i listorna och klicka på spara. Användaren är nu kopplad till vald roll och kategoribehörighet för det valda kontot.