Skapa ny användare

Ändrad den Wed, 21 Jun 2023 vid 03:36 PM

Du behöver vara administratör för att komma åt denna sida. Börja med att klicka på kugghjulet längst upp till höger och välj "Administration".

Klicka på menyn "Användare" och sedan knappen "+ Skapa ny användare uppe till höger.

Det finns tre olika typer av användare.

• Användare: En användare kan logga in i systemet och ges behörighet att hantera avtal. Det ingår en användare som grund, för att lägga till ytterligare användare behöver detta köpas till. Det gör du snabbt och lätt genom att klicka på kugghjulet längst upp till höger och väljer "Hantera abonnemang".
  • Aviseringsmottagare: En aviseringsmottagare kan inte logga in i systemet utan endast ta emot aviseringar via mail om avtal. Det går att skapa obegränsat med aviseringsmottagare.
  • Läsanvändare: En läsanvändare kan logga in i systemet och ges behörighet till olika kategorier med avtal, men kan endast se information, inte redigera, skapa nytt eller ta bort. Beroende på vilket paket du har kan du skapa olika många läsanvändare. För att utöka med fler läsanvändare behöver du uppgradera till ett högre paket. Det gör du snabbt och lätt genom att klicka på kugghjulet längst upp till höger och väljer "Hantera abonnemang".
    Se en video

Ange namn, e-post, eventuellt telefonnummer och vilket språk användaren har och klicka på Spara.

För att en användare nu ska kunna komma åt avtal, behöver hen ges behörighet.

Behörighet

Börja med att klicka på "Lägg till behörighet" på detaljsidan för en användare.

1. Välj vilket konto användaren ska ha behörighet till.
  2. Välj vilken behörighetsklass användaren ska tillhöra. Behörighetsklassen innehåller behörighet till kategorier av avtal.
  3. Välj vilken roll användaren ska ha. Rollen definierar funktionsbehörigheten i systemet. Du kan skapa egna roller under menyn "Behörighetroller", läs mer om roller på deras egna supportsida.

Systemroller

LäsAnvändaren kan endast se information. Vilka kategorier med avtal styrs genom behörighetsklassen.
RedigeraAnvändaren kan se, skapa nytt och redigera allt i systemet. Inom vilka kategorier styrs av behörighetsklassen.

Skapar användaren en ny kategori läggs den in i användarens tillhörande behörighetsklass.
Begränsad avtalAnvändaren kan se, skapa nya och redigera avtal, kategorier och motparter, men endast se dokument och aviseringar. Inom vilka kategorier styrs av behörighetsklassen.
Full behörighetAnvändaren kommer åt alla sidor och kan både se, skapa nytt, redigera och ta bort information. Inom vilka kategorier styrs av behörighetsklassen.