Användare - Generell information

Ändrad den Tue, 23 Jan 2024 vid 10:31 AM

Det finns olika typer av användare i systemet och de kan ha tillgång till olika delar och det går att sätta ganska detaljerade behörigheter. Nedan presenteras de olika användarna.

KontoägareDetta är en behörighet som kan ges till alla typer av inloggningsbara användare och blir kontaktperson gällande kontoförändringar för hela kundkontot. En användare som är kontoägare kan ändra på abonnemang, betaluppgifter och säga upp hela kontot gentemot Avtalsbevakning.
AdministratörEn administratör kommer åt och kan hantera underkonton, användare och behörigheter. Det går att behörighetsstyra vilka funktioner inom administrationssidorna som användaren ska komma åt.
Avtalsadministratör / AnvändareEn avtalsadministratör (benämns också eom endast Användare i systemet) kommer åt och kan hantera avtal. Skapa nya, redigera, lägga upp motparter och kategorier. Det går att behörighetssätta vilken nivå en användare ska komma åt avtal och funktioner.
LäsanvändareEn läsanvändare kan endast se information i systemet. Det går att behörighetssätta vilken information och vilka avtal som användaren ska se
AviseringsmottagareEn aviseringsmottagare kan inte alls logga in i systemet utan bara ta emot mail med aviseringar om avtal.