Visa användare

Ändrad den Sun, 21 Apr 2024 vid 12:36 PM

Du behöver vara administratör för att komma åt denna sida. Börja med att klicka på kugghjulet längst upp till höger och välj "Administration". 


Klicka på menyn "Användare" och sedan på e-postadressen för den användare du vill se detaljer. På den här sidan kan du se detaljer för en användare och utföra åtgärder som är kopplade till användaren. 


Funktionsknappar

  • Omvandla: Med denna funktion kan du omvandla en användare mellan läsanvändare, aviseringsmottagare eller vanlig användare.
  • Spärra: Spärra användaren. Inga aviseringar skickas och användaren kommer inte kunna logga in. 
  • Nollställ lösenord: Skicka ett mail med en återställningslänk för att välja ett nytt lösenord. Länken är giltig endast en kort period så det är bättre att användaren själv använder glömt lösenord-länken under inloggningsformuläret när hen sitter framför datorn.
  • Gör till admin/Ta bort admin: Gör användaren till en administratör. För att ändra behörighetsroll klicka på pennan bredvid "Adminroll".
  • Gör till ägare/Ta bort ägare: Gör en användare till ägare över organisationen. Användaren kommer då åt abonnemangsuppgifter och kan göra köp. Det är bara en annan ägare som kan göra användare till ägare.
  • Avaktivera två-faktorsautentisering: Om en användare har aktiverat två-faktorsautentisering kan du som administratör avaktivera detta åt användaren ifall hen har tappat bort sina återställningskoder eller mobila enhet och behöver komma åt sitt konto. 
  • Redigera: Redigera uppgifter för en användare, t.ex byta e-postadress. 
  • Ta bort: Ta bort användaren från organisationen.

Användarinformation

Här presenteras användardetaljer samt när användaren senast loggade in. 


Behörighet

Här listas vilka konton och behörighet som användaren har till dessa. Klicka på ikonen i form av en penna för att redigera behörigheten eller papperskorgen för att ta bort behörighet för användaren till det specifika kontot. 


Klicka på "Lägg till behörighet" för att lägga till ytterligare kontobehörighet. 


Aviseringar

Här presenteras användarens alla aviseringar. Du ser även om användaren har utfört eventuell åtgärd som är kopplad till aviseringen och när den utfördes. 

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov