Skapa faktura (enstaka och återkommande)

Ändrad den Sat, 02 Sep 2023 vid 03:54 PM

På denna sida skapar du enstaka fakturor eller en återkommande fakturering mot integrerat ekonomisystem utifrån ett avtal. Du kan lägga upp obegränsat med fakturor eller återkommande fakturering per avtal.

Klicka in på det avtals detaljer som du vill skapa en faktura från. Klicka på knappen "Integration" uppe till höger och välj "+ Skapa ny faktura".

Extern information

• Välj en kund från ekonomisystemet.
  • Ange eventuellt avvikande kunduppgifter. Dessa används endast för skapandet av dessa fakturor. Uppgifterna i kundregistret ändras inte.
  • Ange ett fakturadatum. Detta blir bokföringsdatum för fakturan.
  • Ange betalningsvillkor i dagar. Detta blir förfallodagarna för fakturan.

Automatisk återkommande fakturering

Det går att spara en faktura för återkommande fakturering. Detta betyder att Avtalsbevakning med valda intervall och ett valt antal gånger automatiskt kommer skapa fakturor i Fortnox. När en ny faktura skapats kommer ett mail skickas till den som lade upp faktureringen.

Observera att det endast skapas nya fakturor. Efter detta behöver en behörig användare logga in i Fortnox och skicka samt bokföra fakturan. Detta underlättar dock arbetet och man behöver inte komma ihåg att gå in och skapa nya fakturor när det är dags.

• Om du vill lägga upp en återkommande fakturering och inte bara skapa en enstaka faktura, klicka på knappen för "Återkommande fakturering". Avtalsbevakning kommer då skapa fakturor i ekonomisystemet med valda intervall.
  • Ange startdatum för när första fakturan ska skapas.
  • Ange antingen ett specifikt slutdatum eller antal fakturor som ska skapas.
  • Välj om faktureringen ska följa avtalets valda betalperiod (avtalet måste ha en betalperiod angiven) eller om du väljer en egen periodisering för när fakturor ska skapas.

Artiklar

• Lägg till artikelrader och ange informationen för vad som ska faktureras. Om du inte anger en beskrivning kommer beskrivningen som är angev på artikeln i ekonomisystemet att användas.