Skapa ny avisering

Ändrad den Thu, 27 Oct 2022 vid 04:39 PM

Du kan skapa obegränsat med aviseringar per avtal. Aviseringar är utskick via e-post för att ge information om att ett avtal t.ex närmar sig uppsägningstiden.

För att skapa en ny avisering klickar du in på avtalet som aviseringen ska kopplas till. Till höger under panelen "Aviseringar", klicka på "Skapa ny".

Se en video

Aviseringsinformation

• Ange ett namn på aviseringen. Detta namn är endast för att du ska veta vilken avisering det är i listan på avtalssidan.
  • Välj typ av avisering.
    • Relativ mot förfallodatum: Denna avisering skicka angivet antal dagar innan förfallodatum. Är avtalet ett avancerat avtal så kommer även dessa aviseringar att räknas fram och skickas vid nästa period.
    • Specifikt datum: Denna avisering skickas på det angivna datum och endast då.
  • Kryssa i "Skicka e-post" för att aviseringen ska skickas. Denna finns till som ett snabbt sätt att inaktivera en avisering, men att man vill ha kvar den för framtida utskick.
  • Ange eventuellt ett eget meddelande som skickas med aviseringsmailet.

Agera på avisering

Välj om aviseringen ska ha en åtgärd utförd av mottagare kopplad till sig. Det går att lägga till en knapp eller länk samt ange texten som ska stå på knappen eller som länk.

Knappen/Länken hamnar längst ner i aviseringsmailet som mottagaren ska klicka på när åtgärden är utförd.

Det kan t.ex vara om ett avtal ska sägas upp så kan mottagaren markera när detta är gjort så att den som hanterar avtalet i systemet kan se att mottagaren agerat på aviseringen.

Glöm inte markera de mottagare som ska agera genom att kryssa i rutan i listan med mottagare. Det går bara att välja mottagare som faktiskt får aviseringen.

För avancerade avtals aviseringar där aviseringsdatum uppdateras med avtalet kommer status för om en åtgärd är utförd att nollställas i samband med när nästa avisering skickas ut.

Aviseringsmottagare

Kryssa för de användare/mottagare som ska få aviseringen. Det går att skapa nya aviseringsmottagare genom att klicka på "+ Skapa ny mottagare". Klicka på länken så många gånger som du vill skapa antal mottagare. Ange namn och e-post till mottagare och se till att kryssa i kryssrutan längst till vänster för att hen ska motta aviseirngen.