Skapa signering från dokument

Ändrad den Fri, 25 Nov 2022 vid 02:27 PM

För att kunna starta ett signeringsflöde behöver du först ladda upp ett dokument och koppla det till ett avtal. När du visar listan över dokument så finns det en ikon ute till höger i form av ett dokument och en penna. På detaljsidan finns en knapp uppe till höger "Skapa e-signering". Klicka på ikonen eller knappen för att skapa ett e-signeringsflöde mot Scrive.

Du kan skapa obegränsat med e-signeringar per dokument.

Se video

1. Ange ett namn på signeringen så att du lätt känner igen vad det gäller i listor i Avtalsbevakning.
  2. Ange förfallodagar för när dokumentet senast behöver vara signerat.
  3. Ange efter hur många dagar påminnelse om att signera ska skickas.
  4. Välj språk som meddelanden och information ska visas på för de som ska signera.
  5. Ange eventuellt ett inbjudningsmeddelande som kommer synas i mail samt på signeringssidan till signerare.
  6. Ange eventuellt ett bekräftelsemeddelande som visas för signerare efter de signerat dokumentet.

Signerare

Lägg till de som ska signera dokumentet. Det går att lägga till obegränsat med personer.

1. Ange namn och e-post dit information och inbjudan ska skickas.
  2. Ange eventuellt signeringsordning. Det går att ange samma siffra på flera personer, då skickas inbjudan till dessa personer samtidigt och de kan signera parallellt.
  3. Välj signeringsmetod.
    1. Om du väljer signeringsmetod "Svenskt BankID" har du möjlighet att ange personnummer. Om du lämner fältet tomt, kommer användaren själv få fylla i personnummer vid signeringen. Anges personnummer här så låses signeringen till just den personen.
  4. Klicka på "Lägg till signerare" för att lägga till flera rader eller papperskorgen bredvid en rad för att ta bort en signerare.