Användaruppgifter

Ändrad den Sun, 21 Apr 2024 vid 12:34 PM

Du når användarinställningar genom att klicka på kugghjulet längst upp till höger och välja "Inställningar". Här kan du ställa in användarbaserade inställningar för systemet och två-faktorsinloggning.

Användarinställningar

På denna sida redigerar du dina användarinställningar.

Akuttid för avtalAntal dagar innan förfallodatum som avtal ska dyka upp på startsidan. En lista med avtal som kräver omedelbar uppmärksamhet.
SpråkVälj mellan svenska och engelska
StartsidaDen sida du kommer till efter du loggat in och valt konto. Antingen översikten med akuta avtal och nästkommande notifieringar eller avtalslistan.
Startsida för avtalsvyVälj vilken vy som ska vara standard när du går in på avtalslistan, antingen listvy eller mappvy. Mappvy är endast intressant om du skapat och strukturerat avtalen i mappar.
Paginering positionVälj om du vill att sidväljaren för pagineringen om antal avtal överstiger sidantalet ska ligga under, över eller både under och över tabellen med avtal.
E-postaviseringKryssa ur denna om du inte vill få notifieringar, även om du är inlagd på avtal. Detta är ett snabbt sätt att pausa alla notifieringar istället för att redigera varje avtal.

Två-faktorsinloggning

När tvåfaktorsautentisering är aktiverad kommer du att bli tillfrågad om en säker, slumpmässig kod under inloggningen. Du kan hämta denna kod från telefonens Google Authenticator-app.

För att aktivera två-faktorsautentisering, klicka på knappen "Aktivera två-faktorsautentisering".

Du kommer bli ombedd att ange ditt lösenord för inloggnin innan du kan aktivera. Om du kommer tillbaka till sidan utan att något händer klicka bara igen på "Aktivera två-faktorsautentisering".

Nu presenteras en QR-kod och en lista med återställningskoder.

Använd Google authenticator appen på din mobil för att skanna QR-koden och lägga till Avtalsbevakning i appen.

Lagra återställningskoderna i en säker lösenordshanterare eller på en annan säker plats endast du kommer åt. De kan användas för att återställa tillgången till ditt konto om din mobila enhet tappas bort eller på annat sätt blir otillgänglig.

Varje kod kan användas en gång. Om en kod används tas den bort och en ny skapas upp.

När två-faktorsautentisering är aktiverad kan du visa dina återställningskoder, skapa nya återställningskoder eller avaktivera två-faktorsautentisering.