Importera kunder/leverantörer

Ändrad den Sun, 22 Oct 2023 vid 05:18 PM

Om du har många leverantörer och/eller kunder i ditt ekonomisystem så kan du använda import-funktionen för att välja delar eller alla i en lista och importera dessa automatiskt till Avtalsbevakning.

Efter att du skapat en integration mellan systemen, gå till menyn "Motparter" och klicka på knappen "Integration" till höger över listan. Välj det val du vill importera.

Kryssa för de kunder/leverantörer du vill importera, använd kryssrutan i rubrikraden för att markera alla. Som standard görs en matchning för dubbletter mot angivet internnummer på vardera motpart. Om du inte angett samma nummer i Avtalsbevakning som i Fortnox/Visma så kan du även markera att en matchning ska göras på namn. Om en exakt träff hittas på namn kommer internnummer uppdateras från Fortnox/Visma tillsammans med övriga uppgifter.

Klicka sedan på "Importera"-knappen uppe till höger. Nu startar ett bakgrundsjobb för att importera alla objekt. Du kommer få ett mail när importen är klar.